Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Tara teknője - Élőkép Színház


Bethlen Téri Színház

2018. február 21. 19:00

Tara teknője – Az Élőkép Színház vizuális mozgásszínházi előadása

Bemutató

Minden kultúrában megjelenik az ősanya, a Földanya, mint az őstudás, a mindent átölelő gondoskodás és védelmezés archetípusa. A buddhista hagyományban az Ősanya Buddha egyik alakja Tara, a Szabadító Istennő, fő tevékenysége a félelem és a veszély elhárítása. A hindu tantrikus hagyományban Tara az együttérzés ősereje. A hinduizmusban a világ keletkezését egy teknőshöz kapcsolják, a görög-római mitológiában a teknős a termékenység szimbóluma. Az ókori kínai világfelfogásban megjelenik a kozmikus méretű teknős, aki a páncélján hordja a Földet. Így olvad össze a Tara teknőjében e két archetípus.

Tara teknője az ősanya bölcsője, a szenvedéseinktől megszabadító, védelmező, gyógyító és tisztító tér. A Lepkévé váláshoz és az Élő felszínhez hasonlóan ebben az Élőkép-előadásban is az elasztikus anyag használatával ölt formát a lét közege és a benne létezők, a morfománok. Színek és formák alakulása, hangok rezgése által hívjuk az együttérzés istennőjének huszonegy megnyilvánulását.

Alkotó-előadók: Bodócs Diána, Grégory Chevalier, Kalmár Ákos, Ködmön Petra, Luca Izabella, Somlai Anna
Hangtér: Jager Dávid
Látvány, tervezés, rendezés: Bérczi Zsófia

Az előadás időtartama 45 perc.

Az Élőkép Színház, ahogy a nevéből sejthető, élő képzőművészeti alkotásokat hoz létre, munkásságában meghatározó a formailag és tartalmilag újszerű látásmód kifejeződése, a képzelet feltárása, átélhetősége, illetve ennek átadása, amely során kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot előadóművészettel és installációval.

Az Élőkép alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező: „Előadásaimmal a nézők képzelőerejét szeretném megmozgatni, egyfajta meditációba szeretném vinni őket; az önismereti, filozófiai és metafizikai kérdésekkel pedig alkalmat szeretnék teremteni arra, hogy megnyílhassunk transzcendens összefüggések iránt. A tudományok és más szakterületek inspirációjára is alkotok, szeretnék hidat teremteni különböző diszciplinák (matematika, geológia, építészet, iparművészet, pszichológia, filozófia, vallástudomány, stb.) és az előadó-művészet között.”